Lärorikt och effektfullt för The Economist

Submitted by: Print Power 2017/12/19

economist

Bakgrund

Parlamentsvalet utmålades som ett avgjort lopp av brittiska medier, något som fick allmänheten att koppla bort det helt. Tidningen The Economist gjorde en ansträngning för att hjälpa människor att fatta sina egna, välinformerade beslut – utan kostnad. 

Case

När Theresa May överraskande utlyste nyval i juni 2017 drog medierna slutsatser som fick allmänheten att förlora både intresse och engagemang. Proximity London och UM London reagerade omedelbart och föresatte sig att skapa en kampanj för The Economist som skulle utmana normen. I och med att antalet möjligheter sköt i höjden i sambande med ett antal nyckelhändelser, blev detta ett utmärkt tillfälle att vidga läsekretsen. Målet var att göra tidningen ständigt närvarande igenom hela valrörelsen för att därigenom säkerställa att väljarna hade möjlighet att fatta sina egna beslut, trots att de tillsades att de inte behövde göra detta. 

För att skaka om en omtöcknad väljarkår och få densmma att läsa rätt typ av valbevakning, skulle The Economist finnas till hands vid varje svängning och erbjuda ett genomträngande perspektiv samt ett friex av tidningen, och därigenom ge dem underlag för sitt beslut. Med hjälp av The Economists välkända kvickhet, matchade Proximity London och UM London valrörelsens rytm och lånade språket från det politiska samtalet för att göra genomträngande observationer tvärs över ett antal olika kanaler. 

I allt från Snapchat till responsiv utomhusreklam informerades potentiella läsare. Röstsedlar imiterades i tidningsreklam, och på valdagen jobbade arbetsgruppen natten igenom för att producera utomhusreklam som morgonen efter satt uppe och visade valkretsens resultat. Dessa knuffade intresserade läsare ännu närmare en prenumeration av tidningen. 

Resultat

  • Kampanjen fick guld i DMA 2017
  • Kampanjen skapade nästan 170 000 nya leads öppna för retargeting utifrån en begränsad mediebudget
  • Redan innan de fått sitt gratis-ex av tidningen valde  2 878 personer att köpa en prenumeration. Det gav en ROMI på 6,65 kronor per investerad krona.
  • Tidningen drog också nytta av lärdomar kring hur tradidionella kännedomskanaler kan driva direkt respons.  
  • Dessutom innebar deras första resa in i Snapchat att en yngre målgrupp fick upp ögonen för varumärket till ett effektivt pris.


källa: DMA