En serie olyckliga händelser

Submitted by: Print Power 2017/10/30

netflix-2

Bakgrund

För Netflix helt nya serie "A series of Unfortunate Events" eller "Syskonens Baudelaires olycksaliga liv" som den heter på svenska, om tre mycket olycksdrabbade, föräldralösa barn vars stora arv jagas av en ondsint släkting ("Greve Olaf"), behövde tevekanalen hitta ett sätt att lansera serien som garanterat skulle väcka folks uppmärksamhet. Lösningen blev ganska bisarr om än lockande, när Netflix försökte övertyga folk att inte titta på programmet.

 

Case

"Syskonen Baudelaires olycksaliga liv" handlar om syskonen Baudelaire, som blir föräldralösa när deras föräldrar brinner inne då deras hem brinner ner. Föräldrarna lämnar efter sig ett ansenligt arv, vilket gör syskonen till villebråd för Uncle Olaf, en avlägsen släkting med allt annat än barnens bästa för ögonen. 

Netflix valde lanseringsdag för sin nya serie med omsorg. Det skedde den tredje måndagen i januari, årets mest deprimerande dag i vanliga fall, i år extra mycket så på grund av saker som Brexit och Donald Trumps tillträde. Med det i åminne publicerade Netflix ett brev i gratistidningen Metro. I brevet påminde de om "blue Monday", men underströk också att dagen skulle bli ännu hemskare om läsaren dessutom tittade på "A series of unfortunate events" på kvällen. 
Dessutom tog Netflix hjälp av bland andra Hummingbird Bakery, Black Sheep Coffee och andra Londonbutiker för att måla gator och butiker i staden med citat av Lemony Snicket, författaren till Syskonen Baudelaires olycksaliga liv, återigen med uppmaningar till folk att inte titta på serien.  

Resultat

  • Mängder av människor stannade och log.
  • Reddit-användare upptäckte de hemliga ledtrådar som gömts i brevet i Metro, och började diskutera dessa över hla internet, något som skapade stort engagemang och uppmärksamhet.
  • Hundratals människor dleade med sig av skyltar och brev i sociala medier – ganska fantastiskt, eftersom det handlar om en print-annons.  


Case Submitted By: Directory