Hjälpsamt måttband för Ikea

Submitted by: Print Power 2017/12/11

ikea
Brand Name: IKEA         Byrå: Leo Burnett Toronto

Bakgrund

I nästan 40 år har Ikea-katalogen varit en emotsedd leverans i tusentals kanadensiska hem. Men trots att förväntan finns kvar, har spänningen minskat. 

Eftersom katalogen inte bara är ett sätt att få folk att gå till varuhuset utan också en viktig bärare för varumärket, krävdes det nytänkande kommunikation för att stötta märket och inspirera mottagarna. 

Case

Kampanjidén var att positionera katalogen som ”den mest hjälpsamma boken i världen”. Via utomhus- och online-reklam skapades kännedom och intresse inför katalogutskicket. Men vad mer kunde man göra för att få folk att verkligen bläddra igenom katalogen och använda den som en manual?

Svaret: världens mest hjälpsamma måttband. Levererade med katalogen och med små relevanta texter tryckta på bandet, uppmuntrade det mottagarna att börja ta mått för sina nya möbler. 

Resultat

  • Idén bidrog till en mycket framgångsrik kampanj, so fick försäljningen att skutta uppåt med hela 13,5 procent jämfört med året före (och nästan 11 procent över försäljningsmålen).
  • I sociala medier hade måttbandet inom ett dygn hjälpt till att överträffa uppskattade antalet retweets, med en genomsnittlig räckvidd på 41 000 och över 265 000 visningar på Facebook. 


källa: Directory

Case Submitted By: Print Power