Augmented reality i tidningsreklam blir stor succé för Nissan

2017/04/20

nissan
Brand Name: Nissan        

Bakgrund

Bilgiganten Nissan ville lansera den nya bilmodellen Nissan Altima på ett innovativt sätt. Målet var att synas och stå ut från all annan bilreklam och få konsumenter att agera och boka en tid för testkörning.

Case

Nissan upptäckte att många konsumenter vänder sig till tidningar för att läsa om nyheter och lanseringar inom bilbranschen. Kombinationen av innehåll och reklam ger viktig information om de senaste bilmodellerna.  

Tillsammans med appen Layar, Postmedia, den kreativa byrån TBWA, och mediebyrån OMD, lanserade Nissan en gigantisk interaktiv printkampanj i tolv kanadensiska tidningar som en del i en större kampanj för att lyfta fram företagets innovationer. Flera olika storlekar och typer av annonser skapades, men den bärande annonsen var en helsidesannons som täckte framsidan av varje tidning. Annonsen uppmanade läsare att ladda ner appen Layar och skanna bilen för att få tillgång till exklusiva filmer om bilens innovativa egenskaper. Läsare kunde dela sina upplevelser på sociala medier för att sprida upplevelsen till vänner och följare och boka en testkörning av Altiman direkt.

Resultat

Tidningsannonsen blev en stor succé för Nissan: 

  • Över åtta miljoner läsare läste kampanjen på en dag  
  • 6 500 sidvisningar 
  • 42 procent click-rate 
  • Testkörningar av Nissan Altima ökade med 65 procent
  • Kampanjen vann i Canadian Media Innovation Awards


Case Submitted By: Newspapers Canada